Categorie: Blog (pagina 1 van 1)

Zo bereid je je voor op de jaarlijkse lenteschoonmaak

Wie kent het niet; de lenteschoonmaak. Vaak ontstaan in april de kriebels om het hele huis in een keer grondig schoon te maken, alle laatjes en kastjes wilt opruimen en je spullen eens goed uit te zoeken. Omdat het eerste lentezonnetje zich al heeft laten zien en we zelfs al even met dunne jas en zonnebril op ons hoofd naar buiten kunnen, zijn ook de lentekriebels bij veel mensen weer op komen borrelen. Vaak het ideale moment om onze woning eens goed onder handen te nemen. Veel mensen zijn gewend geraakt aan thuiswerken en brengen nu meer tijd thuis door dan normaal, daarom kunnen we ons huis maar beter het fijnste plekje op aarde maken. Om de lenteschoonmaak dit jaar goed aan te kunnen pakken lees je in dit blog enkele tips.

 

Kleding en schoenen

Een goede start kun je maken bij het uitzoeken van al je spullen voordat je aan de daadwerkelijke schoonmaak begint. Haal per ruimte alle inhoud van laatjes en kastjes leeg, zet alles overzichtelijk naast elkaar en zoek eens op je gemak uit welke spullen je graag wilt bewaren, welke spullen weg mogen en met welke spullen je misschien een ander nog blij mee kunt maken. Gooi niet zomaar dingen weg, maar breng bijvoorbeeld ook een deel naar een kringloopwinkel. Zodra je bij je kledingkast bent aangekomen zie je wellicht wel dat veel kleding zijn beste tijd heeft gehad en kom je ook kleding tegen dat je al lang niet aan hebt gehad. Maak verschillende stapels met kleding tijdens het uitzoeken, waarvan een stapeltje twijfelgevallen waar je later nog over wilt beslissen. Ondanks dat de zomer voor de deur staat, is dit juist een goed moment om winterkleding aan te schaffen. Vervang bijvoorbeeld je airforce jas dames voor een nieuw exemplaar. Zo weet je zeker dat je straks na de zomer een fijne jas airforce jas hebt die je beschermd tegen kou. Herhaal de strategie voor je schoenen en vul je collectie wellicht nog aan.

 

Schoonmaken

Na het opruimen van de kasten en het uitzoeken van je spullen in huis kun je beginnen aan het schoonmaken. Werk het hele huis af van boven naar beneden en neem naast alle grote oppervlakken ook goed de randjes en plinten mee. Vergeet natuurlijk ook niet de vloer grondig schoon te maken en de ramen van binnen en buiten te lappen. Om het schoonmaken een stuk leuker te maken zet je een speaker neer met je favoriete playlist. Muziek doet werkelijk wonderen en met wat fijne meezingers vliegt de dag voorbij. Wat daar ook goed bij helpt zijn vrolijke schoonmaakproducten. Een gekleurde emmer, afwasborstel met bloemetjes, lekker ruikende schoonmaakmiddelen hebben een positieve invloed op jouw stemming. Met deze tips staat je huis er binnen no-time weer op en top bij en ben je helemaal klaar voor de lente.

Echte comfort voor mannen, waar vind je deze?

De ene man vindt zijn werkkleding erg comfortabel zitten, terwijl de andere man na een lange werkdag direct zijn werkkleding uittrekt om iets comfortabelers aan te trekken. Als jij na het werk het liefst direct iets anders aantrekt, zijn er verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. Welke ontspannen kleding je het beste kunt kopen voor in de avond lees je hier.

 

Waar start de comfort van een man

De stof van de kleding bepaalt grotendeel hoe comfortabel het zit. Een probleem waar erg veel mannen mee kampen is dat het ondergoed niet prettig zit. Aangezien dit de basis van de outfit vormt, kan het nogal voor problemen zorgen. Het is daarom sterk aan te raden om als man op zoek te gaan naar comfortabel ondergoed. Ondergoed mannen kan je bij verschillende winkels kopen. Kijk hierbij goed naar de stof die er is gebruikt. Onderbroeken die tegenwoordig steeds vaker worden verkocht en erg lekker zitten, zijn de onderbroeken die gemaakt zijn van bamboe. 

 

Nacht Comfort is erg belangrijk, wat past bij jou?

Hoe goed je de nacht doorkomt speelt een bepalende rol in hoe jij je overdag voelt. Als je een nacht lekker hebt geslapen, dan ben je de volgende dag stukken energieker en scherper. Om lekker te kunnen slapen zijn er een aantal zaken van belang. Zo is het onder andere aan te raden om een goede topper te kopen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zorgt voor een comfortabele kussen en deken. Een ander punt waar je vooral in de winter rekening mee moet houden, is dat je warm genoeg gekleed naar bed gaat. Een pyjama heren kan hiervoor ideaal zijn. Naast dat een pyjama prettig is voor in bed, is het ook fijn om hem aan te hebben als je uit bed stapt. 

 

Comfort voor op de bank

Na een lange dag werken is het prettig om op de bank te zitten en even helemaal niks te hoeven doen. Om de bank nog wat relaxter te maken, kun je ervoor kiezen om een dekentje te kopen. Daarnaast is het ook prettig om in huis pantoffels te dragen. Een ander voordeel van steeds pantoffels dragen als je thuiskomt, is dat je lichaam eraan went dat wanneer je pantoffels aan hebt, je even niks hoeft te doen. Zorg er daarnaast voor dat je ook een goed huispak hebt. Mocht je dit niet prettig vinden zitten, dan kun je er eventueel ook voor kiezen om bij thuiskomst je pyjama aan te trekken. 

 

 

Tweedehands heftruck bij TruckNL

Er zijn uiteraard verschillende soorten heftrucks die worden gebruikt. Zo heb je de welbekende vorkheftruck die wordt gebruikt voor onder andere magazijnwerk maar je hebt ze ook voor buiten gebruik. Het verschil tussen deze twee is dat de vorkheftrucks voor binnen vaak elektrisch zijn en dus op een een accu werken waar die voor buiten een diesel motor bevatten. En als je op zoek bent naar een heftruck maar niet het geld hebt voor een splinternieuwe kun je kijken op TrucksNL.be. Zij verkopen hier een ruim aanbod aan verschillende soorten heftrucks die nog prima voor een tweede ronde aan de slag kunnen. En het mooie van TrucksNL is dat ze wereldwijd heftrucks aanbieden maar je hier ook je voertuigen weer kunt verkopen. Aangezien ze wereldwijd bekend zijn heb je dus ook veel meer potentiële kopers.

Soorten heftrucks

Zoals ik net al heb aangekaart heb je de welbekende vorkheftruck met daar 2 lepels aan waar je gemakkelijk dingen mee kunt optillen. Een ander soort heftruck is een meeneemheftruck. Deze werkt hetzelfde als de vorkheftruck maar deze is gemaakt dat deze kan worden meegenomen achter op een oplegger. Vandaar ook de naam meeneemheftruck. Dan kun je snel en gemakkelijk op locatie de vracht lossen. Je hebt ook speciale heftrucks voor ruig terrein. Deze heftrucks zijn dan uitgerust met een extra grof profiel op de banden zodat je meer grip zullen hebben. Voor smalle magazijnen hebben ze ook een vierwegheftruck. Zoals de naam zegt kan dit voertuig vier kanten op rijden. Zowel naar voor als naar achter, maar ook van links naar recht. Zo heb je nooit het probleem met bochten maken of keren. Een andere handige variant is de zijlader heftruck. De heeft in plaats van aan de voorkant twee lepels zitten, twee lepels aan de zijkant. Deze zijn vaak een slag groter en hebben hefvermogen van wel 15 ton. Doordat de lading zich niet aan de voorkant bevindt maar in via de zijkant in het midden zijn dit soort heftrucks ook vaak een stuk stabieler. Als je een magazijn hebt waar je echt smalle paden hebt, hebben ze hier speciale smallegang heftrucks voor. De meest bekende merken die heftrucks maken zijn Caterpillar, Toyota, Linde en Nissan.

Hoe gaat het te werk bij TrucksNL

Zoals ik in het begin heb aangekaart is TrucksNL een internationaal bedrijf waar dealers en handelaren over de hele wereld kijken of ze hier voertuigen kunnen kopen of verkopen. Als particulier kun je hier ook terecht om uw voertuigen te verkopen of om een bijvoorbeeld heftruck te kopen. Ze verkopen voornamelijk tweedehands voertuigen maar er zijn ook een aantal nieuwe voertuigen beschikbaar.

 

De beste accessoires voor je hond

Het hebben van een hond is natuurlijk een van de leukste dingen in het leven. De trouwe viervoeter is een vriend of vriendin voor het leven. Honden zijn ontzettend aan mensen gehecht en mensen ook aan honden. Je zult dus veel plezier hebben aan een hond maar bij een hond horen natuurlijk ook verantwoordelijkheden. Honden hebben aandacht en verzorging nodig. Als je hond ziek wordt dan zul je geld moeten besteden aan de dierenarts. Naast de noodzakelijke dingen zoals voeding en een fijne slaapplek zul je ook geld besteden aan andere accessoires en speeltjes voor je hond. In dit artikel bespreken we de leukste accessoires voor je hond.

Kleding

Je zult misschien denken, waarom zouden honden kleding nodig hebben? Honden hebben een dikke vacht die hun beschermd tegen de weersomstandigheden. Toch zijn er verschillende kledingstukken waar je hond ontzettend baat aan zal hebben. Zo is het bijvoorbeeld een feit dat op hete zomerdagen het asfalt van de stoep zo heet kan worden dat het de poten van je hond zal branden. Mensen dragen natuurlijk slippers of sokken maar honden hebben ook gevoelige poten. Daarom hoeven kleine schoentjes voor je hond geen overbodige luxe te zijn.

Ook kan een wat uitvoeriger harnas die wat meer op een jas lijkt goed zijn voor honden. Veel honden trekken aan de lijn tijdens het uitlaten en bij een halsband kan dit druk op de nek uitoefenen. Tegelijkertijd zijn er ook ontzettend veel honden die tijdens oud en nieuw in de stress schieten door al het vuurwerk wat wordt afgestoken. Deze stress kan verminderd worden met een dergelijk harnas. Een van mijn favoriete merken voor dergelijke harnassen is Trixie.

Spelend leren

Twee dingen zijn ontzettend belangrijk voor een gelukkige hond, spelen en voedsel. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om een goedgetrainde hond te die zowel fysiek als mentaal gezond is. Een van de leukste manieren om traktaties aan je hond te geven is om speelgoed te kopen dat ook als een puzzel fungeert. Op deze manier kan de hond zelf actief de puzzels oplossen om zo de snoepjes vrij te spelen. Op die manier zullen de hersenen van een hond scherp gehouden worden.

We zijn allemaal erg druk en zelfs als we dagelijks met de hond spelen is het handig als deze alsnog ook zichzelf kan vermaken. Tegenwoordig is er veel speelgoed waarmee de hond zichzelf zoet kan houden. Zo is er bijvoorbeeld een machine waar een hond zelf zijn bal in kan gooien waarop de machine de bal wegschiet.

Weekendje weg

Mijn vriendinnen en ik vinden het altijd leuk om een weekendje weg te gaan en dit keer gaan we naar Maastricht. Tijdens deze weekendjes gaat het dak er altijd vanaf! We houden allemaal van een feestje en nieuwe dingen ervaren. We proberen regelmatig met elkaar een weekendje weg te gaan maar zoals iedereen dat kent hebben we het erg druk. Maar nu hadden we allemaal tijd dus pakte we onze spullen en gingen naar Maastricht.

 

Maastricht

Een prachtige stad waar je veel kan beleven zowel overdag als in de avond is het een bruisende stad! We hadden een super leuk hotelletje geboekt vlakbij de grote markt, een top plek! Als we het dan laat gingen maken konden we rollend naar ons hotel, dat leek ons wel wat. Maastricht heeft een breed scala aan restaurantjes, barretjes en clubs. Precies wat we nodig hadden dit weekend om lekker los te gaan. Vrijdagavond vetrokken we naar Maastricht zodat we het hele weekend hadden om te genieten van deze leuke stad. Aangekomen in het hotel hebben we ons snel omgekleed en zijn we de stad ingedoken voor wat eten. Ik kan jullie nu al vertellen dat is niet alleen bij eten gebleven de drankjes vloeide deze avond rijk. Voldaan rond een uur of 03.00 zijn we terug naar ons hotel gegaan want we hadden nog meer dagen en al het kruid verspillen op de eerste dag is niet leuk.

 

De kater komt later

Met een lichte kater maar met frisse moed gingen we naar Maastricht underground dat leek ons wel een uitdagend uitstapje. We doen altijd één activiteit op zo’n weekendje weg omdat we anders alleen maar in de kroeg of discotheek staan. Als maatschappelijk werker waarschuw ik iedereen graag voor verslaving en dat het altijd goed is om hulp te zoeken bij verslavingszorg. Maar na ons culturele uitstap was het tijd voor een lekkere lunch met een kleine mimosa tegen de kater. We hebben het weekend altijd veel lol met elkaar en dat vind ik belangrijk. We zijn er even tussenuit en dat geeft ons weer nieuwe energie voor ons dagelijkse bestaan. Het is ook leuk om nieuwe plekken te bezoeken en je te laten verrassen door een nieuwe omgeving. We ontmoeten ook hele interessante mensen die ons dan de stad ook laten zien en ons meenemen naar de leukste plekjes. Ook dit weekend was weer onvergetelijk en eentje voor in de boeken, dus als je een weekendje weg wil dan raad ik je echt Maastricht aan!

Weet u ook nooit welke schoenen eronder moeten?

Kent u dat moment dat er een heel leuke outfit in uw hoofd zit? De meeste mensen kunnen zich hier waarschijnlijk wel in vinden. Helaas komt het alleen veel te vaak voor dat de schoenen die er perfect onder zouden staan niet in onze garderobe zitten. De outfit is dan dus niet helemaal compleet en de paniek slaat behoorlijk toe.  Bij het kopen van schoenen is het daarom slim om goed na te denken over de kleren die u thuis in de kast heeft liggen. Zo voorkomt u dat per accident schoenen koopt die niet bij uw outfits gaan passen.

Kijk wat u al heeft

Voordat ge nieuwe schoenen kunt gaan kopen is het slim om te bekijken wat u al heeft. Als dat duidelijk is kunt u vervolgens gaan kijken naar de dingen die nog missen. Heeft u bijvoorbeeld een paar michael kors schoenen in het grijs dan heeft het geen zin om dezelfde type schoenen van een ander merk te kopen. U moet geen dingen willen vervangen, maar de schoenencollectie  die er al is aanvullen. Zo heeft u de volgende keer dat u een outfit voor u ziet misschien wel de juiste schoenen. Ga dus niet zomaar even het centrum in om schoenen te kopen zonder na te denken over wat u nog niet heeft.

Koop kleding en schoenen samen

Door samen dingen te kopen kunt ge matchen met elkaar. Als er bijvoorbeeld een leuke broek en een leuke top zijn, koop hier dan schoenen bij. Zo weet u meteen hoe de hele outfit gedragen gaat worden. Probeer het niet per outfit te doen, maar koop een paar schoenen voor meerdere outfits. Zo kunt u met al die gekochte outfits dezelfde schoen dragen. Elke keer als u echt gaat shoppen is dit heel slim om te doen. In een keer meerdere schoenen kopen kan ook, maar gaar wel een stuk duurder zijn.

Neutrale schoenen werken altijd

Misschien hebt ge wel niet meteen het geld om een aantal nieuwe schoenen te kopen.  Kies dan voor de schoenen die u al heeft in simpele kleuren. De meeste schoenen van michael kors zijn een goed voorbeeld. Mocht u deze hebben in het grijs, wit, zwart of beige dan kunt u deze onder bijna alles aan. Ook zwarte enkellaarzen zijn onder de meeste kledingcombinaties geen enkel probleem om te dragen. Weet u de volgende keer niet welke schoenen er onder uw kleding past ga dan voor basic kleuren of schoenen die u samen koopt met de kleding.

Tips om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen

Voorbereiding

Allereerst is een goede voorbereiding het halve werk, dit geldt ook voor verhuizen. Er zijn een aantal zaken die je kan regelen voor de bewuste dag van verhuizen of voor de inpakzagen zelfs al. Zo is het belangrijk om van tevoren genoeg verhuisdozen te kopen, liever teveel als te weinig. Je wilt immers niet er weer op uit moeten als blijkt tijdens het inpakken dat je niet genoeg dozen hebt gekocht. Bovendien is het handig om kranten en reclamebladen te verzamelen, zodat je genoeg hebt om breekbare spullen mee in te pakken. Probeer bovendien vrienden en familie een tijdje van tevoren te vragen om hulp, hun hulp kan erg veel tijd en stress schelen. Ook zou je alvast een planning kunnen maken welke dagen je wilt inpakken, welke dagen er mensen komen helpen en wanneer de echte verhuisdag is. Vergeet bij deze planning niet om ook genoeg rustmomenten in te plannen. Verhuizen kan veel stress opleveren, maar dit kan voorkomen worden als er ruim ingepland wordt.

Inpakken

Zodra het inpakken is begonnen is het handig om systematisch te werk te gaan. Probeer per kamer in te pakken en zet op elke doos wat de inhoud is. Probeer bovendien zware spullen te combineren met lichtere spullen, anders worden de dozen te zwaar. Zoals eerder gezegd heb je dus de kranten om de breekbare spullen in te pakken. Vergeet ook niet op de doos met breekbare spullen te markeren, zodat je duidelijk weet et welke dozen je extra voorzichtig moet zijn. Bij het inpakken zal je veel spullen tegenkomen die je al vergeten was, probeer te bedenken of deze nog nuttig zijn of dat je deze beter kan weggooien. Verdeel het inpakken over diverse dagen om vermoeidheid en irritatie te voorkomen.

Verhuisdag

Na het inpakken is de verhuisdag aan de beurt. Het is natuurlijk mogelijk om verhuizers in te huren die met een grote vrachtwagen komen. Als je wat geld wilt besparen kan je dit echter ook zelf doen en een busje huren. Met het huren moet je misschien vaker heen en weer, maar bespaar je jezelf wel geld. Neem ook voldoende eten en drinken mee, want dit is een lange en uitputtende dag. Het verhuizen geeft al stress genoeg, daar hoeft geen lege maag bij te komen. Ook bij deze dag is het weer handig als je familie of vrienden hebt die willen helpen. Probeer bovendien bij het nieuwe huis de dozen alvast in de juiste kamer te zetten bij aankomt. Dit scheelt weer sjouwen. Vergeet vooral niet op ruim tijd in te plannen en genoeg pauzes te nemen. Geef jezelf ook de vrijheid om in de verhuizing een keer een dag iets anders te doen. Anders kan je verhuizing als een hel aanvoelen.

Hoe je stickers het effectiefste inzet als bedrijf

Ben jij zelfstandig ondernemer? Wil jij jouw bedrijf op de kaart zetten door middel van reclame? Is het tijd dat je meer naamsbekendheid werft? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Zelf heb ik namelijk ook een bedrijf en ik kan jou verder op weg helpen. Inmiddels heb ik namelijk echt van alles geprobeerd om mijn bedrijf te onderscheiden van de concurrent. Door de jaren heen heb ik hierdoor het een en ander opgepikt. Wist je bijvoorbeeld dat stickers een zeer effectief reclamemiddel zijn? Je moet alleen wel weten hoe jij als bedrijf stickers het effectiefste kunt inzetten. Omdat ik weet dat je als ondernemer al genoeg te doen hebt, leek het me een goed idee om het even uit te leggen in een blog. Daarom vertel ik je vandaag hoe ook jij stickers het effectiefste inzet als bedrijf.

Speciale stickers voor jouw situatie

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar persoonlijk vind ik stickers ook gewoon erg leuk. Daar komt nog eens bij dat je tegenwoordig een sticker in elke denkbare vorm, maat en soort kan ontwerpen en bestellen. Zeker gepersonaliseerde stickers trekken de aandacht. Deze blijven als het ware figuurlijk plakken in je gedachten. Daarom is het zo ideaal dat je dit reclamemiddel voor elke gelegenheid, situatie en doeleinde kan ontwerpen. Zo maak je eenvoudig speciale stickers die perfect aansluiten bij jouw wensen en situatie. Ik laat dit en ander drukwerk altijd drukken door een ervaren drukkerij. Mijn voorkeur gaat uit naar Printdeal.be. Deze deskundige drukkerij heeft een zeer gevarieerd assortiment waardoor er zeker een perfecte sticker voor jouw bedrijf te bestellen is.

Op de effectiefste manier gebruiken

Uiteraard is een sticker niet alleen leuk en veelzijdig in te zetten. Het is tevens een zeer effectief reclamemiddel, mits je het op een effectieve manier inzet. Stickers drukken kan namelijk op allerlei manieren en op diverse materialen. Het is daarom verstandig om van tevoren te bedenken waar je zo’n sticker allemaal voor wil gebruiken. Zo kan een vinyl sticker op vrijwel iedere oppervlakte geplakt worden. Ramen, auto’s, muren en zelfs vloeren zijn geen enkel probleem voor een sticker gemaakt van dit materiaal. Verder zou een sticker gemaakt van transparant materiaal ook een goede optie zijn. Het is bijvoorbeeld bij Printdeal.be zelfs mogelijk om stickers te maken die je feilloos op producten kan plakken. Wanneer je stickers op de effectiefste manier wil inzetten, dan is het belangrijk dat je ze ergens in het zicht plakt. Je wil natuurlijk de aandacht pakken. Dat doe je eenvoudig met goed geplaatst professioneel drukwerk van Printdeal.be!

 

Lekker lopen hoeft er niet lomp uit te zien

Wanneer je lekker wilt lopen, dan denk je al snel aan wandelschoenen. Dat zijn nu over het algemeen geen stappers waar je buiten een flinke wandeling op gezien wilt worden. Eigenlijk combineren ze met niks. Ze zijn over het algemeen lomp en uitgevoerd in kleuren waar je net niks mee kunt. Dat is jammer, want er zijn ook heus wandelschoenen waar je prima mee voor de dag kunt komen. Je moet alleen even beter zoeken en vooral goed passen. Want daar gaat het om bij wandelschoenen: dat ze perfect passen. Ze leveren dan minder blaren op en je kunt er echt flinke stukken op wandelen. Bij andere schoenen heb je weer andere eisen.
Schoenen

Zoals bij pumps

Die schaf je dus echt niet aan om fijn een flink eind op te wandelen. Die koop je omdat je ze mooi vindt en omdat ze helemaal perfect samengaan met die nieuwe jurk die je hebt gezien. Of onder die mooie pantalon of spijkerbroek. In combinatie met een mooie panty of, in de zomer,goedgelakte teennagels kom je perfect voor de dag. Pumps zijn het toppunt van vrouwelijkheid, maar lang niet iedereen kan er fijn op lopen. Tip van de dag is om flink te oefenen met lopen op je pumps voor je de deur uitgaat. En neem een doosje blarenpleisters mee!

Van sportschoenen wil je weer iets anders

Sportschoenen moeten natuurlijk comfortabel zitten. Je wilt een soort extra vering wanneer je gaat hardlopen. Ook kan het belangrijk zijn dat je inlegzolen goed in je sportschoenen passen. Wanneer je veel buiten sport, is het fijn als je sportschoenen hebt die waterafstotend zijn. Sport je in een sportzaal? Dan kan het zomaar zijn dat je niet met sportschoenen met zwarte of gekleurde zolen naar binnen mag. Dit in verband met de strepen die je op de vloer kunt achterlaten. Het is nogal een klus om die er weer af te krijgen.

Laarzen zijn modieus en lekker warm

Momenteel zijn de enkellaarsjes helemaal hip. Maar ook met mooie overknee-laarzen kun je prima verschijnen op een feestje. En als het sneeuwt, dan wil je natuurlijk fijne gevoerde laarzen aan, met een flink profiel tegen het uitglijden. Gelukkig zijn al deze laarzen, ook online, verkrijgbaar. Ze zien er over het algemeen heel elegant uit. En de kleuren en materialen kies je natuurlijk lekker zelf. Het is maar net wat jij wilt van een paar laarzen. De keuze is reuze, je moet alleen net dat paar vinden dat bij jou past.