Kent u dat moment dat er een heel leuke outfit in uw hoofd zit? De meeste mensen kunnen zich hier waarschijnlijk wel in vinden. Helaas komt het alleen veel te vaak voor dat de schoenen die er perfect onder zouden staan niet in onze garderobe zitten. De outfit is dan dus niet helemaal compleet en de paniek slaat behoorlijk toe.  Bij het kopen van schoenen is het daarom slim om goed na te denken over de kleren die u thuis in de kast heeft liggen. Zo voorkomt u dat per accident schoenen koopt die niet bij uw outfits gaan passen.

Kijk wat u al heeft

Voordat ge nieuwe schoenen kunt gaan kopen is het slim om te bekijken wat u al heeft. Als dat duidelijk is kunt u vervolgens gaan kijken naar de dingen die nog missen. Heeft u bijvoorbeeld een paar michael kors schoenen in het grijs dan heeft het geen zin om dezelfde type schoenen van een ander merk te kopen. U moet geen dingen willen vervangen, maar de schoenencollectie  die er al is aanvullen. Zo heeft u de volgende keer dat u een outfit voor u ziet misschien wel de juiste schoenen. Ga dus niet zomaar even het centrum in om schoenen te kopen zonder na te denken over wat u nog niet heeft.

Koop kleding en schoenen samen

Door samen dingen te kopen kunt ge matchen met elkaar. Als er bijvoorbeeld een leuke broek en een leuke top zijn, koop hier dan schoenen bij. Zo weet u meteen hoe de hele outfit gedragen gaat worden. Probeer het niet per outfit te doen, maar koop een paar schoenen voor meerdere outfits. Zo kunt u met al die gekochte outfits dezelfde schoen dragen. Elke keer als u echt gaat shoppen is dit heel slim om te doen. In een keer meerdere schoenen kopen kan ook, maar gaar wel een stuk duurder zijn.

Neutrale schoenen werken altijd

Misschien hebt ge wel niet meteen het geld om een aantal nieuwe schoenen te kopen.  Kies dan voor de schoenen die u al heeft in simpele kleuren. De meeste schoenen van michael kors zijn een goed voorbeeld. Mocht u deze hebben in het grijs, wit, zwart of beige dan kunt u deze onder bijna alles aan. Ook zwarte enkellaarzen zijn onder de meeste kledingcombinaties geen enkel probleem om te dragen. Weet u de volgende keer niet welke schoenen er onder uw kleding past ga dan voor basic kleuren of schoenen die u samen koopt met de kleding.