Mijn vriendinnen en ik vinden het altijd leuk om een weekendje weg te gaan en dit keer gaan we naar Maastricht. Tijdens deze weekendjes gaat het dak er altijd vanaf! We houden allemaal van een feestje en nieuwe dingen ervaren. We proberen regelmatig met elkaar een weekendje weg te gaan maar zoals iedereen dat kent hebben we het erg druk. Maar nu hadden we allemaal tijd dus pakte we onze spullen en gingen naar Maastricht.

 

Maastricht

Een prachtige stad waar je veel kan beleven zowel overdag als in de avond is het een bruisende stad! We hadden een super leuk hotelletje geboekt vlakbij de grote markt, een top plek! Als we het dan laat gingen maken konden we rollend naar ons hotel, dat leek ons wel wat. Maastricht heeft een breed scala aan restaurantjes, barretjes en clubs. Precies wat we nodig hadden dit weekend om lekker los te gaan. Vrijdagavond vetrokken we naar Maastricht zodat we het hele weekend hadden om te genieten van deze leuke stad. Aangekomen in het hotel hebben we ons snel omgekleed en zijn we de stad ingedoken voor wat eten. Ik kan jullie nu al vertellen dat is niet alleen bij eten gebleven de drankjes vloeide deze avond rijk. Voldaan rond een uur of 03.00 zijn we terug naar ons hotel gegaan want we hadden nog meer dagen en al het kruid verspillen op de eerste dag is niet leuk.

 

De kater komt later

Met een lichte kater maar met frisse moed gingen we naar Maastricht underground dat leek ons wel een uitdagend uitstapje. We doen altijd één activiteit op zo’n weekendje weg omdat we anders alleen maar in de kroeg of discotheek staan. Als maatschappelijk werker waarschuw ik iedereen graag voor verslaving en dat het altijd goed is om hulp te zoeken bij verslavingszorg. Maar na ons culturele uitstap was het tijd voor een lekkere lunch met een kleine mimosa tegen de kater. We hebben het weekend altijd veel lol met elkaar en dat vind ik belangrijk. We zijn er even tussenuit en dat geeft ons weer nieuwe energie voor ons dagelijkse bestaan. Het is ook leuk om nieuwe plekken te bezoeken en je te laten verrassen door een nieuwe omgeving. We ontmoeten ook hele interessante mensen die ons dan de stad ook laten zien en ons meenemen naar de leukste plekjes. Ook dit weekend was weer onvergetelijk en eentje voor in de boeken, dus als je een weekendje weg wil dan raad ik je echt Maastricht aan!