Het hebben van een hond is natuurlijk een van de leukste dingen in het leven. De trouwe viervoeter is een vriend of vriendin voor het leven. Honden zijn ontzettend aan mensen gehecht en mensen ook aan honden. Je zult dus veel plezier hebben aan een hond maar bij een hond horen natuurlijk ook verantwoordelijkheden. Honden hebben aandacht en verzorging nodig. Als je hond ziek wordt dan zul je geld moeten besteden aan de dierenarts. Naast de noodzakelijke dingen zoals voeding en een fijne slaapplek zul je ook geld besteden aan andere accessoires en speeltjes voor je hond. In dit artikel bespreken we de leukste accessoires voor je hond.

Kleding

Je zult misschien denken, waarom zouden honden kleding nodig hebben? Honden hebben een dikke vacht die hun beschermd tegen de weersomstandigheden. Toch zijn er verschillende kledingstukken waar je hond ontzettend baat aan zal hebben. Zo is het bijvoorbeeld een feit dat op hete zomerdagen het asfalt van de stoep zo heet kan worden dat het de poten van je hond zal branden. Mensen dragen natuurlijk slippers of sokken maar honden hebben ook gevoelige poten. Daarom hoeven kleine schoentjes voor je hond geen overbodige luxe te zijn.

Ook kan een wat uitvoeriger harnas die wat meer op een jas lijkt goed zijn voor honden. Veel honden trekken aan de lijn tijdens het uitlaten en bij een halsband kan dit druk op de nek uitoefenen. Tegelijkertijd zijn er ook ontzettend veel honden die tijdens oud en nieuw in de stress schieten door al het vuurwerk wat wordt afgestoken. Deze stress kan verminderd worden met een dergelijk harnas. Een van mijn favoriete merken voor dergelijke harnassen is Trixie.

Spelend leren

Twee dingen zijn ontzettend belangrijk voor een gelukkige hond, spelen en voedsel. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om een goedgetrainde hond te die zowel fysiek als mentaal gezond is. Een van de leukste manieren om traktaties aan je hond te geven is om speelgoed te kopen dat ook als een puzzel fungeert. Op deze manier kan de hond zelf actief de puzzels oplossen om zo de snoepjes vrij te spelen. Op die manier zullen de hersenen van een hond scherp gehouden worden.

We zijn allemaal erg druk en zelfs als we dagelijks met de hond spelen is het handig als deze alsnog ook zichzelf kan vermaken. Tegenwoordig is er veel speelgoed waarmee de hond zichzelf zoet kan houden. Zo is er bijvoorbeeld een machine waar een hond zelf zijn bal in kan gooien waarop de machine de bal wegschiet.