Er zijn uiteraard verschillende soorten heftrucks die worden gebruikt. Zo heb je de welbekende vorkheftruck die wordt gebruikt voor onder andere magazijnwerk maar je hebt ze ook voor buiten gebruik. Het verschil tussen deze twee is dat de vorkheftrucks voor binnen vaak elektrisch zijn en dus op een een accu werken waar die voor buiten een diesel motor bevatten. En als je op zoek bent naar een heftruck maar niet het geld hebt voor een splinternieuwe kun je kijken op TrucksNL.be. Zij verkopen hier een ruim aanbod aan verschillende soorten heftrucks die nog prima voor een tweede ronde aan de slag kunnen. En het mooie van TrucksNL is dat ze wereldwijd heftrucks aanbieden maar je hier ook je voertuigen weer kunt verkopen. Aangezien ze wereldwijd bekend zijn heb je dus ook veel meer potentiële kopers.

Soorten heftrucks

Zoals ik net al heb aangekaart heb je de welbekende vorkheftruck met daar 2 lepels aan waar je gemakkelijk dingen mee kunt optillen. Een ander soort heftruck is een meeneemheftruck. Deze werkt hetzelfde als de vorkheftruck maar deze is gemaakt dat deze kan worden meegenomen achter op een oplegger. Vandaar ook de naam meeneemheftruck. Dan kun je snel en gemakkelijk op locatie de vracht lossen. Je hebt ook speciale heftrucks voor ruig terrein. Deze heftrucks zijn dan uitgerust met een extra grof profiel op de banden zodat je meer grip zullen hebben. Voor smalle magazijnen hebben ze ook een vierwegheftruck. Zoals de naam zegt kan dit voertuig vier kanten op rijden. Zowel naar voor als naar achter, maar ook van links naar recht. Zo heb je nooit het probleem met bochten maken of keren. Een andere handige variant is de zijlader heftruck. De heeft in plaats van aan de voorkant twee lepels zitten, twee lepels aan de zijkant. Deze zijn vaak een slag groter en hebben hefvermogen van wel 15 ton. Doordat de lading zich niet aan de voorkant bevindt maar in via de zijkant in het midden zijn dit soort heftrucks ook vaak een stuk stabieler. Als je een magazijn hebt waar je echt smalle paden hebt, hebben ze hier speciale smallegang heftrucks voor. De meest bekende merken die heftrucks maken zijn Caterpillar, Toyota, Linde en Nissan.

Hoe gaat het te werk bij TrucksNL

Zoals ik in het begin heb aangekaart is TrucksNL een internationaal bedrijf waar dealers en handelaren over de hele wereld kijken of ze hier voertuigen kunnen kopen of verkopen. Als particulier kun je hier ook terecht om uw voertuigen te verkopen of om een bijvoorbeeld heftruck te kopen. Ze verkopen voornamelijk tweedehands voertuigen maar er zijn ook een aantal nieuwe voertuigen beschikbaar.