Voorbereiding

Allereerst is een goede voorbereiding het halve werk, dit geldt ook voor verhuizen. Er zijn een aantal zaken die je kan regelen voor de bewuste dag van verhuizen of voor de inpakzagen zelfs al. Zo is het belangrijk om van tevoren genoeg verhuisdozen te kopen, liever teveel als te weinig. Je wilt immers niet er weer op uit moeten als blijkt tijdens het inpakken dat je niet genoeg dozen hebt gekocht. Bovendien is het handig om kranten en reclamebladen te verzamelen, zodat je genoeg hebt om breekbare spullen mee in te pakken. Probeer bovendien vrienden en familie een tijdje van tevoren te vragen om hulp, hun hulp kan erg veel tijd en stress schelen. Ook zou je alvast een planning kunnen maken welke dagen je wilt inpakken, welke dagen er mensen komen helpen en wanneer de echte verhuisdag is. Vergeet bij deze planning niet om ook genoeg rustmomenten in te plannen. Verhuizen kan veel stress opleveren, maar dit kan voorkomen worden als er ruim ingepland wordt.

Inpakken

Zodra het inpakken is begonnen is het handig om systematisch te werk te gaan. Probeer per kamer in te pakken en zet op elke doos wat de inhoud is. Probeer bovendien zware spullen te combineren met lichtere spullen, anders worden de dozen te zwaar. Zoals eerder gezegd heb je dus de kranten om de breekbare spullen in te pakken. Vergeet ook niet op de doos met breekbare spullen te markeren, zodat je duidelijk weet et welke dozen je extra voorzichtig moet zijn. Bij het inpakken zal je veel spullen tegenkomen die je al vergeten was, probeer te bedenken of deze nog nuttig zijn of dat je deze beter kan weggooien. Verdeel het inpakken over diverse dagen om vermoeidheid en irritatie te voorkomen.

Verhuisdag

Na het inpakken is de verhuisdag aan de beurt. Het is natuurlijk mogelijk om verhuizers in te huren die met een grote vrachtwagen komen. Als je wat geld wilt besparen kan je dit echter ook zelf doen en een busje huren. Met het huren moet je misschien vaker heen en weer, maar bespaar je jezelf wel geld. Neem ook voldoende eten en drinken mee, want dit is een lange en uitputtende dag. Het verhuizen geeft al stress genoeg, daar hoeft geen lege maag bij te komen. Ook bij deze dag is het weer handig als je familie of vrienden hebt die willen helpen. Probeer bovendien bij het nieuwe huis de dozen alvast in de juiste kamer te zetten bij aankomt. Dit scheelt weer sjouwen. Vergeet vooral niet op ruim tijd in te plannen en genoeg pauzes te nemen. Geef jezelf ook de vrijheid om in de verhuizing een keer een dag iets anders te doen. Anders kan je verhuizing als een hel aanvoelen.